Sajttal és zöldfűszerekkel töltött gombafejek
írta: Peitli Csilla
Ez a recept a legjobb példa arra, hogy a vegetáriánus fogásnak sem kell íztelennek lennie.
Hozzávalók:
- 12 db gombafejek
- 51 g zsemlemorzsa
- 1 ek friss kakukkfű
- 1 ek friss rozmaring
- 1 ek friss oreganó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 2 ek vaj
- 100 g cheddar sajt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A gombák szárát szedjük le és a zöldfűszerekkel, a fokhagymával, a zsemlemorzsával és a sóval, borssal tegyük egy aprítóba.
- Dolgozzuk össze az egészet, de nem kell nagyon apróra pépesíteni őket. (Ha szeretnénk bele egy kis csípőset is csempészni, itt az idő egy kevés erős paprikához.)
- A rácsokat olajozzuk le és a gomba kalapok között osszuk el a vajat.
- Tegyük fel a gombákat a grillre a vajas felükkel felfelé és süssük 4 percig, hogy megolvadjon a vaj.
- Ezután halmozzuk a gombákra a tölteléket és szórjuk meg sajttal őket.
- Zárt tető alatt süssük őket újabb 4-5 percig, hogy a sajt is megolvadhasson.
- Egy kis pihentetés után (hogy ne legyen túl forró a töltelék) tálaljuk előételként vagy rizs körettel főételként.