Hozzávalók:
- 60 g dijoni mustár
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 g provance-i fűszerkeverék
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
- 30 ml balzsamecet
- 1 db citrom leve
- 30 ml olívaolaj
Elkészítés:
- A fokhagymát préseld le, vagy vágd apró darabokra, majd add hozzá a mustárt, az olajat, az ecetet és a citrom levét.
- Ezután fűszerezd a szószt a provence-i fűszerkeverékkel, majd kóstolás után még sózd, borsozd ízlésed szerint.
Extra tippek:
- Főként csirkéhez és sertéshez passzol a pác, de más szárnyasokkal is kipróbálhatod.
- Provence-i fűszerkeveréket otthon is készíthetsz. Ehhez nem kell mást tenned, mint felaprítanod, és elkeverned az azonos mennyiségű kakukkfüvet, rozmaringot, levendulát és borsikafüvet.