Pekán diós sajttorta bacon rózsákkal

írta: Peitli Csilla

Édes, sós, füstös és gazdag desszert a grillről, ami biztosan lenyűgözi az ízlelőbimbókat, csakúgy, mint a vendégeidet!


Elkészítési idő: 80 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 100 g graham keksz
  • 125 g pekándió
  • 310 g barna cukor
  • 190 ml juharszirup
  • fél kk só
  • fél kk fahéj
  • 60 g vaj
  • 1 db őszibarack konzerv
  • 150 ml rebarbara cider
  • 700 g krémsajt
  • 1 kk vanília kivonat
  • 120 ml habtejszín
  • 4 db tojás
  • 12 szelet bacon
  • ízlés szerint bbq fűszerkeverék

Elkészítés:

  1. Kezdjük el az alaptésztát a darált keksz, a darált pekándió, a fahéj és a só összekeverésével.
  2. Adjunk hozzá 3 evőkanál barna cukrot, 2 evőkanál juharszirupot és végül dolgozzuk össze az olvasztott vajjal.
  3. Egy jól kivajazott tepsibe terítsük el vékonyan.
  4. A tepsi oldalához vágjunk sütőpapírt, hogy tapadjon majd a torta a falakhoz,
  5. Melegítsük elő a grillt 177 fokra.
  6. Süssük a tésztaalapot 15-20 percig, amíg el kezd barnulni.
  7. Közben keverjük ki a krémsajtot a vanília kivonattal, egy kevés sóval. 120 ml juharsziruppal és 300 gr barna cukorral.
  8. Amikor már szép egynemű a krém, adjuk hozzá a habtejszínt.
  9. A tojásokat verjük fel külön, majd adjuk ezt is a keverékhez és dolgozzuk össze az egészet. Ne  verjük túl nagy fokozaton, nehogy túl sok levegő kerüljön a töltelékbe. Egy kicsit oda is ütögethetjük az asztalhoz a formát, hogy minden légbuborék a felszínre jöjjön.
  10. Öntsük a tölteléket a tészta alapra és tegyük fel a grillre sülni 40-50 percre, amíg megszilárdul a sajtkrém.
  11. Egy vízzel töltött alufólia edényt tegyünk a süti alá, hogy kellően nedves közegben sülhessen a a desszertünk.
  12. Amikor elkészült a sütemény, vegyük ki és hagyjuk teljesen kihűlni. (Akár egy éjszakát is pihentethetjük a felvágás előtt.)
  13. Az oldalégőt kapcsoljuk be.
  14. Tegyük egy lábasba az őszibarack konzervet, adjuk hozzá a maradék juharszirupot és a rebarbara cidert.
  15. Főzzük addig, amíg megkaramellizálódik a barack és ragacsossá válik.
  16. Egy pici cidert löttyintsünk még rá, keverjük át, vegyük le és hagyjuk ezt is kihűlni.
  17. A bbq fűszerkeveréket és maradék barna cukrot keverjük össze.
  18. Ebben a keverékbe nyomjuk bele a bacon szeleteket mindkét oldalon, majd tekerjük fel őket.
  19. A tekercsek tetejét kissé húzzuk kifelé, hogy rózsa formát kapjanak. Egy fogpiszkálóval rögzítsük a rózsákat.
  20. Tegyük őket egy sütőpapírra és süssük őket ropogósra. (A bacon sütését a tálalás előttre időzítsük, hogy még meleg legyen, amikor felszolgáljuk a desszertet.
  21. A kihűlt sajttortát díszítsük a barack kompóttal és a baconnel!
  22.  Tálalhatjuk is!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.