Hozzávalók:
- 250 ml joghurt
- 45 ml citromlé
- 45 ml olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- fél db citrom héja
- fél csokor menta levél
- 4 g őrölt kömény
- 4 g csípős pirospaprika
- 4 g őrölt koriander
- 2 g őrölt fahéj
- 1 cm gyömbér
Elkészítés:
- A hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a mentát tedd egy aprítóba, és dolgozd egészen apróra a hozzávalókat.
- Ha ez megvan, jöhetnek bele a fűszerek, a joghurt, az olaj és a citromlé. Dolgozd az elegyet egységes páccá.
- Utolsó lépésként reszeld a páchoz a citromhéjat is, amit aztán keverj el a joghurtos szószban.
- Ezt követően már pihentetés nélkül, akár azonnal fel is használhatod az elkészült pácot.
Extra tippek:
- Az indiai tandoori pác mintájára készült joghurtos pác izgalmas ízvilágával és selymes textúrájával bármilyen csirkerészt feldob. De egyéb szárnyasokhoz is jól passzol.
- Az előzetes pácolás mellett, sütés közben is érdemes a páccal átkenegetni a sülő csirkecombokat vagy csíkokat, hogy teltebbé váljanak az ízek.