Hozzávalók:
- 1 fej fokhagyma
- 7 g só
- 15 g rozmaring
- 330 ml majonéz
Elkészítés:
Közepes hőfokra felmelegített grillen süsd addig a héjától meg nem tisztított fokhagyma fejet, amíg teljesen megpuhul.
Ezután a puha gerezdeket egy villa segítségével nyomd össze, majd add hozzá a sót, és keverd addig, míg egységes pasztát nem kapsz.
Ezután add hozzá a felaprított rozmaringot és a majonézt.
Egy zárható edényben tedd a hűtőbe és pihentesd felhasználás előtt legalább 2 órát.
Extra tippek:
A fokhagymát a héja nélkül is megsütheted, de a héja segít bent tartani az ízeket és kellemesebb aromára számíthatsz úgy.
Ha nem friss majonézt használsz, nagyobb adagot is készíthetsz, mert a hűtőben sokáig eláll az aioli.