Hozzávalók:
- 9 gerezd fokhagyma
- 1 ek szárított hagyma
- 1 db citrom reszelt héja
- 4 ek chili por
- 4 ek cukor
- 1 ek oregánó
- 1 marék kakukkfű
- 1 tk só
- 2 tk gyömbér
Elkészítés:
- Ha kimérted a fűszereket és felaprítottad a fokhagymát, akkor az a legegyszerűbb, ha mindet egy zacskóba teszed és jól összerázod a keveréket.
- A fűszereket ezután már rögtön fel is használhatod. Óvatosan dörzsöld bele a grillezésre kiszemelt alapanyagba, ami mehet is fel a sütőrácsra.
- A fokhagymás-oregánós íz remekül passzol a szárnyasokhoz, rákokhoz, de vörös hússal is kiváló.
Extra tippek:
- A fűszerkeverék maradékát a további felhasználásig úgy tárolhatod a legkönnyebben, ha beteszed a fagyasztóba.
- Bár már itthon is lehet szárított hagymát találni, ennek hiányában egy kisebb fehér hagyma is tökéletesen megteszi. Természetesen apróra vágva.