Fekete áfonyás gyors desszert a grillről
írta: OFYR Magyarország
Egyszerű, mégis látványos és finom desszert, amit a grillen is elkészíthetsz. Kezdőknek is tökéletes, hiszen nincs benne bonyolult mozdulatsor. Csak keverni kell és adagolni!
Hozzávalók:
- 400 g fekete áfonya
- 150 g vaj
- 125 g nádcukor
- 125 g liszt
- 125 g mandula liszt
- 4 ek tejföl
- 1 db citrom
- 2 ek méz
- ízlés szerint fahéj
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes hőmérsékletre, és ha OFYR grillt használunk, akkor helyezzük be a a pizza sütő kiegészítőt, hogy egyenletesen süljenek majd a desszertet. Bármilyen más grillnél ügyeljünk arra, hogy zárt tető alatt süssük a süteményt.
- Vegyünk 4 kisebb, hőálló tálkát, és ezekbe osszuk el egyenletesen az áfonyákat.
- Egy tálban keverjük össze a puha vajat, a liszttel, mandula liszttel, nádcukorral és a fahéjjal.
- Az így kapott tésztából kisebb darabokat szórjunk a gyümölcs tetejére. Nem kell, hogy egyenletesen befedje, sőt, próbáljunk meg szabálytalanságara törekedni, hogy minél ropogósabb legyen a végeredmény.
- Az így kapott süteményeket tegyük be a grillre és süssük őket 30 percig, hogy a tészta szép aranybarnára sülhessen.
- Közben a tejfölt keverjük ki a mézzel és adjuk hozzá a reszelt citromhéjat.
- Amikor elkészült a desszert, tegyünk a citromos-mézes szószból egy keveset a tetejükre és tálalhatjuk is.
- Nyáron használhatunk fagylaltot is a tálaláshoz!