Édes-csípős fűszerkeverék húsokhoz
írta: Peitli Csilla
Ez a fűszerkverék remekül illik minden húshoz. Fűszeres, édes és csípős is egyszerre, így igazi ízkavalkádra számíthat, aki elkészíti.
Hozzávalók:
- 240 g barna cukor
- 120 g chili por
- 80 g paprika
- 60 g zellersó
- 60 g fokhagymasó
- 60 g hagymasó
- 60 g fekete bors
- 60 g fehérbors
- 1 ek mustárpor
- 1 ek ötfűszer keverék
- 1 ek gyömbérpor
Elkészítés:
- A fűszereket mérjük egy kisebb tálba, majd alaposan keverjük össze.
- Azonnal felhasználhatjuk, vagy jól záródó edényben tárolhatjuk a következő kínálkozó alkalomig.
- Ha azonnal felhasználásra kerül a száraz pác, a hagymákat só és friss zöldség keverékével is helyettesíthetjük, de úgy nem lesz olyan könnyű egyenletesen eloszlatni a húson vagy zöldségen.