Hozzávalók:
- 4 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 g barna cukor
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek rizsecet
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- 60 g chipotle paprika
Elkészítés:
- A chipotle paprikát a szósszal együtt pürésítsd össze, majd egy szűrőn átréselve távolítsd el belőle a magokat.
- A közepes hőmérsékletre felmelegített grillre helyezz fel egy szószos edényt, majd öntsd bele az olajat.
- A felforrósított olajon pirítsd meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
- Majd add hozzá a chipotle pürét, a hámozott és magozott paradicsomot, az ecetet, a cukrot és a fűszereket.
- Amikor elkezd forrni a keverék, vedd lejjebb a hőfokot, és sűrítsd be pár perc alatt a szószt.
Extra tippek:
- A szósz korábban is elkészíthető, egy jól zárható edényben akár egy hónapig is eltartható.
- A paradicsom hámozásához pár másodpercre mártsd lobogó vízbe az egész paradicsomokat. Ezután már könnyen lehúzhatod róluk a héjat.
- Ha nem sikerül paradicsom szószban eltett chipotlét beszerezni, akkor adj sima paradicsompürét a ketchuphoz.