Hozzávalók:
- 120 ml szójaszósz
- 45 ml szaké
- 30 ml szezámolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 szál újhagyma
- 60 g cukor
- 40 g pirított szezámmag
- 1 csipet bors
Elkészítés:
- A szezámmag pirítása után már nincs is más dolgod, mint elkeverni az összes hozzávalót egy mélyebb tálkában.
- Addig kevergesd a pácot, amíg a cukor fel nem olvad. Ehhez egy picit melegítheted is a keveréket, de semmiképp ne hagyd forrni.
- A pác elkészülése után rögtön adhatod hozzá a húscsíkokat, nem kell állni hagyni.
Extra tippek:
- A bulgogi hagyományosan marhahúsból készül, amiket apró csíkokra vágva pácolnak.
- A pirítani való szezámmagot tedd egy zsiradékmentes teflon edénybe és sűrűn kevergetve pirítsd addig a magokat, míg szép aranybarna színt nem kapnak. Alig pár perces művelet.
- Ha gondban lennél a szaké beszerzése miatt, használhatod helyette a nálunk kicsit könnyebben elérhető sherry-t.
- A szója sóssága miatt a recept külön sózást már nem igényel.