Teriyaki garnéla nyárs ananásszal
írta: Peitli Csilla
Látványos parti étel, amivel a látszat ellenére sincs sok munka. Az édeskés ízek dominálnak benne, így könnyű megszeretni.
Hozzávalók:
- 500 g garnéla
- 1 db ananász
- 60 ml szójaszósz
- 60 ml ananászlé
- 50 g barna cukor
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér
- 1 ek chili szósz
Elkészítés:
- Készítsük el a teriyaki mártást. Ehhez a cukrot, a reszelt fokhagymát és gyömbért, a chili szószt, az ananászlét és a szójaszószt keverjük össze. Kezdjük el összefőzni az alapanyagokat, és ha a cukor elolvadt, már vegyük is le hűlni.
- A tisztított, vénátlanított garnélákat tegyük pácba.
- Az ananászt vágjuk fel falatnyi darabokra.
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- Amikor a grill már meleg és a garnéla is pihent legalább 20-30 percet, húzzuk felváltva nyársra az ananászt és a garnélát. (A pácot ezután dobjuk ki.)
- Süssük őket oldalanként 2-4 percig, hogy megpiruljanak, de ne süljenek túl.
- Friss salátával vagy rizzsel kínáljuk.