Sörben pácolt garnéla joghurtos öntettel

írta: Broil King Magyarország

A joghurt, a sör és a citrusos aromák tökéletes harmóniában állnak a garnélával, ami szaftos és szerencsére gyorsan és egyszerűen készül!


Elkészítési idő: pihentetés + 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 450 g garnéla
  • 3 cm gyömbér
  • 560 ml citromos radler sör
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek méz
  • 1 ek mustár
  • 60 ml olívaolaj
  • 210 g görög joghurt
  • 2 ek koriander zöldje
  • 1 db narancs héja
  • 2 ek só
  • 1 ek bors

Elkészítés:

  1. Egy tálkában keverjünk össze fél liter sört egy evőkanál sóval, borssal.
  2. Adjuk hozzá a méz felét, a mustárt és az apróra vágott (vagy reszelt) gyömbért és fokhagymát. Végül pedig az olajat. Alaposan keverjük össze.
  3. A garnélákat tisztítsuk meg (a tápcsatornát vegyük ki, de a páncél maradhat, mert úgy kevésbé szárad ki a grillen) és pácoljuk be őket az elkészített marinádba. Pihentessük 4 órát.
  4. Amíg pihen a garnéla, állítsuk össze a joghurtos szószt is. Ehhez a görög joghurtot keverjük el a maradék sörrel. Adjuk hozzá a mézet, narancs reszelt héját, az apróra vágott koriandert és a maradék sót, borsot. Tegyük hűtőbe a tálalásig.
  5. Sütés előtt melegítsük elő a grillt 200°C-ra.
  6. A rácsokat kenjük le egy kevés olajjal, majd tegyük fel a pácból kivett rákokat a grillre.
  7. Oldalanként 2-3 perc alatt süssük szép rózsaszínűre.
  8. A grillről levéve szedjük a garnélákat egy tálra és a joghurtos öntettel meglocsolva kínáljuk!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.