Rák koktél házi szósszal

írta: Broil King Magyarország

Nyárson sült rák falatok harissa szósszal.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg óriás garnéla
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db citrom
  • 1 ek napraforgó olaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 marék friss petrezselyem
  • 2,4 dl ketchup
  • 1,5 ek harissa
  • fél ek szójaszósz
  • fél ek torma

Elkészítés:

  1. Készítsünk egy pácot az olajból, az aprított fokhagymából, egy kiskanál citromléből és egy-egy csipet sóból, borsból.
  2. Ebben a pácban pihentessük a megtisztított rákokat, amíg felfűt a grill és elkészítjük a mártogatóst.
  3. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
  4. A mártogatóshoz keverjük össze a ketchupöt a harissával (használhatunk helyette más csípős paprikás szószt is), a szójaszósszal, a tormával, egy kiskanál citrom héjjal és 2 evőkanál citrom lével. Végül sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  5. A garnélákat húzzuk nyársakra és tegyük fel a grillre.
  6. Süssük őket oldalanként 3-4 percig, amíg szép rózsaszínre vált a színük.
  7. Közben az egyik citromot szeleteljük fel és ezeket is pirítsuk le a grillen.
  8. A rákokat kínáljuk a harissa mártogatóssal, a citromkarikákkal és az aprított petrezselyemmel megszórva.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.