Grillezett garnéla habanero páccal
írta: Peitli Csilla
A csípős, citrusos aroma remekül passzol a garnéla édeskés ízéhez. Érdemes nagy adagot készíteni, mert gyorsan fogynak az ízletes rákocskák.
Hozzávalók:
- 1 kg garnéla
- 2 dl barack lekvár
- 2 db lime
- 2 ek szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk gyömbér
- 1 db habanero paprika
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt magas hőfokra.
- Egy aprítóba tegyük bele a lekvárt, a fokhagymát, a gyömbért, a szójaszószt, a két lime levét és a habenro paprikát. (Ha nem akarjuk, hogy túl erős legyen a magokat távolítsuk el.) Pár pulzálással dolgozzuk össze az egészet és tegyük egy jól záródó edénybe.
- Ebbe rakjuk bele a tisztított garnélákat és pihentessük őket 10 percig.
- Ezután húzzunk 5 garnélát egy nyársra és már mehetnek is a grillre.
- Gyorsan pirítsuk meg minkét oldalát a rákoknak 4-5 perc alatt és már tálalhatjuk is.
- A pácoláshoz felhasznált szószt forralás után kínáljuk a rákok mellé mártogatósnak.