Garnéla csípős mártogatóssal

írta: Peitli Csilla

Nagyon egyszerű recept, amiből látványos előétel készülhet gyorsan.


Elkészítési idő: 20 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 12 db garnéla
  • 5 ek ketchup
  • 1,5 ek torma
  • 1 ek worchester szósz
  • 1 kk tabasco
  • fél db citrom leve és héja
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt.
  2. A garnélák páncélját nyissuk szét és távolítsuk el a vénákat.
  3. Sózzuk meg őket nagyvonalúan, majd mehetnek is fel a grillre, amíg ropogósra nem sül a páncéljuk és a húsuk szép rózsaszínre változik.
  4. Közben készítsük el a mártogatóst: ehhez egy edényben keverjük össze a ketchupöt, a kétféle csípős szósszal és a tormával. (Az ütős eredményért, használjunk frissen reszelt tormát.)
  5. Ezután reszeljük bele a citrom héját, majd a adjuk hozzá a levét is.
  6. A megsült garnélákat a csípős mártogatóssal együtt kínáljuk.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.