Fésűkagyló japán szósszal
írta: Peitli Csilla
Pillanatok alatt elkészül ez az előétel, ami tökéletes partikhoz.
Hozzávalók:
- 10 db fésűhagyló
- 10 db csemege uborka
- 2 ek szójaszósz
- fél kk citromhéj
- 1 kk szezámolaj
- ízlés szerint wasabi
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
- Fűtsük fel a grillt.
- A fésűkagylókat húzzuk nyársra egyesével, majd mindegyik nyársra húzzunk egy csemege uborkát vagy egy pici savanyított dinnyét.
- A szójaszószt, a reszelt citromhéjat, a szezámolajat és a wasabit keverjük össze.
- A fésűkagylót kenjük le olajjal és süssük maximum 3 percig őket, majd azonnal vegyük le.
- A mártogatós szósszal együtt kínáljuk!