Ananászos garnéla baconbe tekerve

írta: Peitli Csilla

Az ellenmondások tökéletes összhangja ez az előétel, ami egyszerre sós és édes, puha és roppanós.


Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 16 db óriás garnéla
  • fél db ananász
  • 8 szelet bacon
  • 120 ml bbq szósz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. Ha bambusz pálcikát használunk a nyársakhoz, azokat áztassuk be meleg vízbe, amíg melegszik a grill.
  3. Az ananászt pucoljuk meg és vágjuk őket nagyjából olyan méretű, csak vékonyabb darabokra, mint a garnéla.
  4. A megtisztított garnélákat tegyük rá egy-egy szelet ananászra, majd tekerjük körbe őket egy félbevágott szelet baconnel.
  5. Végül húzzuk nyársra úgy az egészet, hogy mindhárom alkotóelem szilárdan üljön a pálcikán.
  6. Kenjük le mindegyiket bőségesen a bbq szósszal, majd mehetnek is a grillre.
  7. Süssük őket 10 percig, időnként megforgatva a nyársakat.
  8. Ezután jöhet még egy adag bbq szósz és mehetnek is vissza a grillre pirulni.
  9. Amikor a garnéla teljesen átsült és a bacon is ropogós lett, vegyük le őket és azonnal kínálhatjuk is.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.