Egy izgalmas mártogatós: grillezett salsa
írta: Peitli Csilla
Füstös, pikáns, lédús mártogatós esti beszélgetések vagy meccsnézés mellé. Nagyobb adag is elkészíthető belőle, úgyis hamar elfogy.
Hozzávalók:
- 10 db paradicsom
- 1 db hagyma
- 1 db chili
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 marék koriander levél
- 5 g só
Elkészítés:
- Melegítse elő a grill magas hőfokra.
- A forró rácsokra, kezelés és aprítás nélkül mehetnek is fel a paradicsomok, a hagyma és a chili paprika. Időnként forgassa meg őket, hogy minden oldalon egyenlően megpiruljanak.
- A chilit körülbelül 4 perc, a többit 6-8 perc alatt süsse puhára.
- Amikor elkészült, egy tányérba kiszedve hűljenek.
- Ha kellően elhűlt, egy aprító vagy merülő mixer segítségével, pürésítse a salsát, majd adja hozzá a sót és a koriander levelet. Nem kell teljesen homogénra pürésíteni, az csak dob az ízen és a fogyasztói élményen, ha kisebb, harapható darabok is maradnak a salsába.
- Aki igazán pikánsan fogyasztaná, duplázza meg a chilit.