Egész grillcsirke zsályával

írta: Peitli Csilla

A nagy belső térrel rendelkező grilleknél kár kihagyni az egészben sült grillcsirke készítését. Az ízesítés szabadon variálható, egészséges és meglepően rövid idő alatt elkészül.


Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 db egész csirke
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ek friss zsálya
  • 2 db citrom
  • 1 kk só
  • fél kk bors
  • 2 ek olaj

Elkészítés:

  1. Zúzzuk össze a fokhagymákat egy vágódeszkán, majd szórjuk rá a sót és az aprított zsályát. Keverjük össze za egészet.
  2. A fűszerkeveréket t együk kis tálkába és keverjük össze egy citrom kifacsart levével. Adjuk a borsot és az olajat is a keverékhez.
  3. A megtisztított és szárazra paskolt csirke bőrére vigyük fel a pácot, alaposan dörzsöljük bele, akár a bőr alá is tehetünk belőle.
  4. Zárjuk zacskóba vagy edénybe, pihentessük legalább 4 órát, de egy egész éjszakát is bent maradhat a hűtőben.
  5. Sütés előtt melegítsük elő a grillt magas hőfokra az egyik oldalon és alakítsunk ki egy közvetett sütésre alkalmas grillzónát is valahol a másik oldalon.
  6. A csirkét tegyük fel melle résszel lefelé, és grillezzük 5-6 percig, amíg a bőr jól láthatóan megpirul.
  7. Fordítsuk meg a csirkét és süssük újabb 5 percig, hogy minden oldalról megpiruljon a bőr.
  8. A csirkét ezután tegyük át indirekt grillezésre, és így süssük további 15-20 percig. zárt tető alatt.
  9. A maradék citromot vágjuk félbe és az is felkerülhet mellé, hogy kicsit megkaramellizálódjon.
  10. Amikor már a combok is teljesen átsültek, vegyük le a grillről a húst, és pihentessük 10 percig fóliasátor alatt.
  11. A grillezett citromot facsarjuk a csirkére, és azonnal tálalhatjuk is.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.