Édesburonyás mártogatós
írta: Peitli Csilla
Új ízekkel kísérletezni mindig izgalmas, de az elkészült fogás még látványos, ízletese és egészséges is, akkor kész főnyeremény. Az édesburgonyából készült krém pont ilyen.
Hozzávalók:
- 2 db édesburgonya
- 60 ml olívaolaj
- 3 ek citromlé
- 2 ek tahini
- fél gerezd fokhagyma
- 3 g só
- 3 g bors
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elég közepes/magas hőfokra.
- Az édesburgonyát hámozás nélkül tegyük fel a beolajozott rácsokra, és némi forgatással süssük körülbelül 50-60 percet a mérettől függően.
- Amikor a héja már jól megpirult, és a belseje megpuhult, vegyük le és hagyjuk egy kicsit hűlni.
- Vágjuk félbe a burgonyákat, és kanalazzuk ki a belsejüket egy aprítóba. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, az olaj kivételével és pürésítsük össze az egészet.
- A tálba öntött szószt locsoljuk meg az olajjal és pirított pitával vagy nachos-szal kínáljuk.