Édesburgonyás csirke nyárs
írta: Peitli Csilla
Téli ízharmónia csirkével és édesburgonyával. Nyárson sült falatkák, amik gyorsan elkészülnek.
Hozzávalók:
- 600 g csirkecomb filé
- 2 db édesburgonya
- 1 db hagyma
- 3 ek olívaolaj
- 2 kk fokhagymapor
- 2 kk chili por
- 1 kk só
- 1 kk bors
- 1 kk kömény
- 1 kk pirospaprika
- 6 ek méz
- 2 kk almaecet
Elkészítés:
- A krumplit, a csirkét és a hagymát is vágjuk fel nagyjából azonos méretű kockákra.
- Egy kisebb szószos edénybe tegyük bele a krumplit annyi vízzel, amennyi éppen ellepi.
- Tegyük fel főni és főzzük 5 percig, hogy elkezdjen megpuhulni, de ne főjön szét, hiszen még pirítani is akarjuk a nyárson.
- Amikor lejárt az 5 perc, vegyük ki a forró vízből és szűrjük le, hogy ne főjön a vízben tovább.
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Amíg hűl a krumpli, keverjük ki a fűszereket. Egy kisebb edényben keverjük össze az olajat, a fokhagymaporral, a chili porral, a sóval, borssal, köménnyel és a pirospaprikával.
- Az ecetet és a mézet egy másik edényben elegyítsük.
- A csirkéket fűszerezzük a mix felével, míg a fűszerek másik felét osszuk szét a hagyma és a krumpli között.
- Ezután állítsuk össze a nyársakat a krumpli, a csirke és a hagyma váltott felhúzásával.
- Amikor elkészültek a nyársak, kenjük le őket a mézes mázzal.
- Tegyük fel a nyársakat a grillre és süssük őket 8-10 percig, gyakori forgatás mellett.
- Ha elkészültek, vegyük le a nyársakat a grillről és kenjük le még egyszer a mézes mázzal a tálalás előtt.