Édes-sós sertés szűz
írta: Peitli Csilla
Füstölt sertés szűz édes és sós. házi készítésű fűszerkeverékkel és bbq szósszal.
Hozzávalók:
- 1 db sertés szűz
- 1 ek barna cukor
- 1 ek kömény
- 1,5 kk pirospaprika
- negyed kk cayenne bors
- 1,5 kk chili por
- 60 ml bbq szósz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a smokert 100-105 fokra.
- A fűszereket keverjük össze.
- A húst készítsük elő, vágjuk le róla a felesleges zsiradékot és fűszerezzük be alaposan.
- Tegyük a húst a smokerbe és süssük 2 és fél órán keresztül. (A sütési idő a sertésszűz méretétől függően nőhet egy kicsit. Ha a hús belső hője elérte a 63 fokot, akkor biztos átsült.)
- Ekkor kenjük rá a bbq szószt és süssük további 30 percig.
- Ha elkészült a hús, vegyük le a grillről és felvágás előtt pihentessük 15 percet.