Édes-füstös tri tip
írta: Peitli Csilla
A tri tap a marha egyik legnemesebb része, ami a csípő és a combcsont között található. Különösen szaftos, ezért tökéletes grillezésre.
Hozzávalók:
- 1 db tri tip
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek barna cukor
- 1 ek őrölt kömény
- 1 ek füstölt paprika
- 1 kk fokhagyma por
- 1 kk hagyma por
- 2 kk só
- fél kk bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra.
- Egy kis edényben keverjük össze a fűszereket az olajjal és oszlassuk el a hús felületén. (A tri tip súlya változó, általában 5 kg körül van. Helyett más marharésszel is, hasonló súlyban.)
- Ezután tekerjük be a húst fóliába és pihentessük a hűtőben minél tovább. Akár egy napig is állhat.
- Süssük a húst 30 percig, legalább három forgatással.
- Amikor már szépen megsült, vegyük le a grillről, de felvágás előtt pihentessük legalább 10 percig.
- Vékonyra szeletelve tálaljuk.