Édes-erős grillezett csirkecombok
írta: Peitli Csilla
Izgalmas ízek, pohanyós husi és könnyű elkészítés. Ez a tökéletes grillétel ismérve, ami meghitt vacsorán ugyanúgy megállja a helyét, mint egy meccs nézős összejövetelen.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb filé
- 30 g vaj
- 1 kk gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek méz
- 1 db lime leve
- 5 ek sriracha szósz
- 1 kk piros paparika
Elkészítés:
1. Melegítse elő a grill közepes/magas hőfokra.
2. Közben egy kis edényben olvassza fel a vajat, majd ezen pirítsa meg a fűszereket: a fokhagymát, a gyömbért, majd később jöhet bele a paprika, a lime leve és a sriracha szósz is. Főzze pár percig, amíg összesűrűsödik a páclé.
3. A megtisztított és kisebb darabokra vágott combfilét (szárnnyal is ugyanúgy működik) sózza, borsozza, majd kenje le a páccal mindkét oldalát jó alaposan.
4. A grill beolajozása után mehetnek is fel a csirkék a grillre, ahol 20-25 perc sülés után puhulnak majd meg igazán. Sütés közben érdemes a combokat 5 percenként forgatni és mozgatni, hogy egyenletesen süljenek, és ne égjenek meg egy helyen.
5. Az utolsó 5 percben, a pácból mehet rá még egy réteg, majd ha az is rásült a húsra, tálalható is az étel. Magában vagy hagyományos köretekkel is isteni.