Detroit stílusú serpenyős pizza

írta: Peitli Csilla

Ez a lágy, vastag tésztájú pizza eltér a megszokottól, de gazdag ízvilága és tökéletes ropogóssága miatt újra és újra el akarod majd készíteni!


Elkészítési idő: pihentetés + 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 100 g kenyérliszt
  • 1 kk instant élesztő
  • 1,5 kk só
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 ek olívaolaj
  • ízlés szerint paprikás szalámi
  • 100 g pizza szósz
  • 330 g reszelt sajt

Elkészítés:

  1. Egy keverő tálba öntsük a lisztet, amit keverjük össze a sóval és az élesztővel.
  2. Ehhez a keverékhez öntsük a langyos vizet, és alacsony fokozaton keverjük ki a tésztát a robotgéppel.
  3. Az így kapott tészta golyót pihentessük 10 percig.
  4. Ezután a gépben dolgozzuk még 10 percig, hogy jól összeálljon a tésztagolyó. (Gyúrhatjuk akár kézzel is, de készüljünk, hogy nagyon lágy a tészta, ezért olajos kézzel dolgozzunk.
  5. A jól összegyúrt tésztát tegyük egy nagyobb tálba, takarjuk le fóliával és hagyjuk kelni 2 órát, vagy amíg nem nem duplázódik a mérete.
  6. Amíg pihen a tészta, gyújtsuk be a faszént a Kamado Joe faszenes grillben, tegyük fel a pizzakészítő feltétet és melegítsük 280°C-ra.
  7. Egy mély tepsit olajozzunk ki az olívaolajjal.
  8. A lágy tésztát tegyük a tepsibe és terítsük el olajos kézzel a tésztát egyenletesen, majd takarjuk le újra fóliával.
  9. Adjunk neki újabb 30 percet.
  10. Ez idő alatt karikázzuk fel a kolbászt vagy a szalámi, amit feltétként teszünk majd a tésztára, és reszeljük le a sajtot.
  11. A tepsiben enyhén megemelkedő tésztaalapra kerüljenek fel a szalámi vagy kolbász szeletek, mindezt szórjuk meg a sajttal, és végül öntsük le pizza szósszal.
  12. Toljuk be a pizzát a már meleg grillsütő nyílásába, és süssük 5-6 percig.
  13. Ezután jöhet a pizza megfordítása, majd újabb 5-6 perc sütés, amíg szép ropogós nem lesz a pizza széle.
  14. Amikor teljesen átsült a pizza, vegyük le a grillről és felvágva más tálalhatjuk is.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.