Curry-s csirkesaláta
írta: Peitli Csilla
Ha valami ízletes, de könnyű fogásra vágysz, akkor ez a meleg saláta tökéletes választás lesz!
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- 1 ek olívaolaj
- 2 kk curry por
- 2 kk só
- 1 kk bors
- 4 marék saláta mix
- 1 db mangó
- 120 g kecskesajt
- 2 ek petrezslyem
- ízlés szerint saláta öntet (vinaigrette)
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/alacsony hőfokra.
- Az olajat keverjük össze a sóval, borssal, curry porral, majd ezzel kenjük le a csirke melleket.
- Tegyük fel a csirkéket sülni 10-15 percre, amíg teljesen átsül. Forgassuk többször, hogy egyenletesen süljön.
- Közben vágjuk falatnyi darabokra a mangót.
- A saláta mixet tegyük egy nagyobb tálba és adjuk hozzá a mangót, morzsoljuk rá a kecskesajtot.
- Az elkészült húst pihentessük 5 percig, majd vágjuk fel vékony szeletekre és tegyük a saláta tetejére.
- Végül szórjuk meg a petrezselyemmel és a kedvenc saláta öntetünkkel.