Hozzávalók:
- 12 db alsó csirkecomb
- 480 ml ketchup
- 120 ml kóla
- ízlés szerint csirke fűszerkeverék
- 120 ml narancslé
- 40 ml napraforgó olaj
- 2 kk barack lekvár
- 3-4 kk curry por
- 1 kk cayenne bors
- fél db leveskocka
- 4 kk cukor
- 2 kk só
- 1 kk bors
Elkészítés:
- A csirkecombokat vágjuk körbe a csont mentén, egészen a végénél.
- A húst kissé húzzuk felfelé, hogy a csont egyik végén, egy kis labdát formáljon.
- A húst fűszerezzük a csirke fűszerkeverékkel a bőr alatt, majd hajtsuk vissza bőrt a helyére.
- A bőrt is fűszerezzük.
- Melegítsük elő a grillt 200°C-ra és készüljünk két zónás grillezésre.
- Tegyük fel a húst a grill hűvösebb részére és süssük 15 percig.
- Közben az oldalégőt is gyújtsuk be, hogy elkészítsük a curry-s szószt. Ehhez egy lábasban keverjük össze a ketchupöt a narancslével, kólával, olajjal és a lekvárral.
- Forraljuk 2 percig folytonos keverés mellett, majd adjuk hozzá a cayenne borsot, a curry port, a leveskockát, a cukrot és a sót, borsot.
- Főzzük 10 percig, kevergetve, nehogy leégjen.
- Amikor elkészült a szósz, tegyük át a húst a tűz fölé és süssük újabb 15 percig.
- Kenjük le a húsokat a curry szósszal, majd tegyük vissza a grill hűvösebb részére és jöhet újabb 15 perc sütés.
- Ekkor újra kenjük le a húsokat és süssük további 15 percig, amíg a hús teljesen átsül és szép barnás színt kap a bőr.
- Sült krumplival kínáljuk!