Cukros, rumos pirítós banánnal
írta: Peitli Csilla
Amikor pár hozzávalóból kell szép és finom desszertet készíteni, próbáld ki ezt a receptet.
Hozzávalók:
- 4 szelet vastag kenyér (2 cm)
- 60 ml sötét rum
- 3 ek barna cukor
- 3 ek vaj
- 1 csipet só
- 4 db banán
- 2 ek porcukor
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- Keverjük össze a barna cukrot a rummal és 1 evőkanálnyi olvasztott vajjal.
- Ezt a keveréket kezdjük el forralni, hogy sziruppá sűrűsödjön. Majd sóval ízesítsük.
- A grill hőfokát mérsékeljük egy kicsit.
- A banánokat vágjuk hosszában ketté, kenjük le őket olvasztott vajjal és pirítsuk meg mindkét oldalukat a grillen 2-2 perc alatt.
- A maradék olvasztott vajjal kenjük le a kenyerek mindkét oldalát, majd szórjuk meg a porcukorral.
- Tegyük fel a grillre és pirítsuk meg mindkét oldalt 1-1 perc alatt.
- Vigyázzunk, hogy ne égjen meg, de ha grilljelek jelennek meg a kenyéren az nem baj.
- A kenyereket helyezzük egy tányérra, rakjunk mellé fejenként 1 banánt és locsoljuk meg a sziruppal az egészet. Melegebb nyári napokon fagylaltot is kínálhatunk mellé.