Csontos rib eye steak kék sajttal

írta: Peitli Csilla

Amikor az egyszerű ízeknél valami különlegesebbre vágysz, akkor jöhet ez a kék sajtos, vajas kéreg, enyhe csípősséggel megspékelve!


Elkészítési idő: pihentetés + 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db csontos rib eye steak
  • 60 g kék sajt
  • 1 ek vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 kk só
  • 1 kk bors
  • ízlés szerint csípős szósz
  • 2 kk snidling

Elkészítés:

  1. A steaket sózzuk, borsozzuk, majd fóliába csavarja pihentessük szobahőmérsékleten 30 perccel a sütés előtt.
  2. Melegítsük elő a grill egyik felét magas, a másik felét alacsony hőfokra a faszén egy oldalra rendezésével.
  3. Amikor elég meleg a grill, tegyük fel a húst a forró rácsokra és pirítsuk oldalanként 2-3 percig, majd vigyük át a grill hűvösebb részére.
  4. Morzsoljuk rá a kék sajtot a húsra és zárjuk rá a fedőt 2-5 percre, attól függően, hogy mennyire átsütve szeretnénk.
  5. A grillről levett húst pihentessük a tálalás előtt.
  6. Ekkor keverjük össze az olajat, a vajat, az aprított snidlinget és a csípős szószt!
  7. Ezzel a mártással meglocsolva kínáljuk a steaket!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.