Csontos rib eye steak kék sajttal
írta: Peitli Csilla
Amikor az egyszerű ízeknél valami különlegesebbre vágysz, akkor jöhet ez a kék sajtos, vajas kéreg, enyhe csípősséggel megspékelve!
Hozzávalók:
- 2 db csontos rib eye steak
- 60 g kék sajt
- 1 ek vaj
- 1 ek olívaolaj
- 2 kk só
- 1 kk bors
- ízlés szerint csípős szósz
- 2 kk snidling
Elkészítés:
- A steaket sózzuk, borsozzuk, majd fóliába csavarja pihentessük szobahőmérsékleten 30 perccel a sütés előtt.
- Melegítsük elő a grill egyik felét magas, a másik felét alacsony hőfokra a faszén egy oldalra rendezésével.
- Amikor elég meleg a grill, tegyük fel a húst a forró rácsokra és pirítsuk oldalanként 2-3 percig, majd vigyük át a grill hűvösebb részére.
- Morzsoljuk rá a kék sajtot a húsra és zárjuk rá a fedőt 2-5 percre, attól függően, hogy mennyire átsütve szeretnénk.
- A grillről levett húst pihentessük a tálalás előtt.
- Ekkor keverjük össze az olajat, a vajat, az aprított snidlinget és a csípős szószt!
- Ezzel a mártással meglocsolva kínáljuk a steaket!