Csirkeszárny házi csípős szósszal
írta: Peitli Csilla
A házi csípős szósz és kóla különleges aromákat ad a csirkeszárnyaknak. Igazi parti étel!
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkeszárny
- 3,3 dl kóla
- 1 ek szójaszósz
- negyed kk bors
- 450 g erős paprika
- 1 kk só
- 2,5 dl borecet
Elkészítés:
- A csirkeszárnyakat vágjuk három darabba (a szárnytöveket távolítsuk el).
- Készítsük el a csípős szószt. Ehhez az erős paprikákat aprítsuk fel és tegyük egy serpenyőbe. Adjuk hozzá a sót és az ecetet, majd forraljuk fel. Ha már felforrt vegyük lejjebb a hőfokot és kis lángon főzzük a szószt, amíg megpuhul a paprika. (Körülbelül 10 perc.)
- Melegítsük elő a közepes hőfokra és készítsük elő indirekt grillezésre.
- Amikor lehűl kicsit a szósz, tegyük aprítóba és dolgozzuk simára.
- A csirkéket tegyük egy nagyobb tálba és adjuk hozzá a szójaszószt, a csípős szószból 2,5 dl-t, a kólát és a borsot.
- Süssük a csirkéket 40 percig, időnként lekenve a pácolásból visszamaradt szósszal. (Tálaláshoz már nem kínáljuk a megmaradt szószt, helyette salátaöntetet adjunk mártogatósnak.)