Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb
- 1 db hagyma
- 2 szál zeller
- 1 db kaliforniai paprika (piros)
- 1 db jalapeno paprika
- 1 db chipotle paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis konzerv paradicsompüré
- 3 cső kukorica
- 3 db paradicsom
- 8 db tortilla
- 1 db lime
- 4 ek olaj
- 1,3 l csirke alaplé
- 1 db fekete bab (konzerv)
- fél marék cilantro
- 10 g kömény
- 5 g koriander
Elkészítés:
- Melegítsd elő a grillt közepes hőfokra, majd kezdd el sütni a csirkecombokat. Ekkor vedd egy kicsit lejjebb a hőfokot és egyszeri megfordítással süsd őket 15-20 percig, amíg át nem sül.
- Ekkor vedd le a csirke bőrét és a húst vágd apró darabokra.
- Egy nagyobb mély serpenyőben hevíts fel két evőkanál olajat, és add hozzá az apróra vágott hagymát, zellert és a paprikákat. Süsd addig a zöldségeket, amíg majdnem meg nem puhulnak.
- Ekkor add hozzá a zúzott fokhagymát, a cilantrót, a köményt és a koriandert, és egy percig süsd őket.
- Amikor megérzed a fűszerek felszálló illatát, öntsd a zöldségekre az alaplevet és a paradicsompürét.
- Forrald fel a keveréket, és amíg vársz, már előkészítheted a kukoricát.
- A három csőről vágd le a kukoricaszemeket, és amikor felforrt a zöldséges alap, add hozzá a szemeket a feldarabolt paradicsommal együtt. Főzd tovább, míg a kukorica is megpuhul.
- Legvégül add hozzá a babkonzervet és a csirkét. Még egyszer forrald fel az egészet és már tálalhatod is.
- A leves mellé készítsd el a tortillát. Ehhez kend le a tortillák mindkét oldalát vékonyan olajjal, majd rakd fel a grillre pirulni. 4 perc alatt pirítsd meg őket, többször fordítsd meg, nehogy megégjenek.
- Amikor megpirultak, törd őket kisebb darabokra és tálald őket a leves mellé.
- Tálaláskor a levesbe nyomj egy kis lime levet.
Extra tippek:
- Grillezett tortilla helyett használhatsz nachos chipset. Ezt már nem kell pirítani, kisebb darabokra törve tökéletes kísérője a levesnek sós és sajtos változatban is.
- A forró leves hűvösebb estéken kiválóan melegít, és mivel elég tartalmas, önmagában is megállja a helyét. De extraként még egy kis cheddar sajt is adható hozzá, hogy tényleg igazi különlegesség legyen belőle.