Hozzávalók:
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek chili olaj
- 340 g csirkemell
- 110 g gomba
- 45 g friss koriander
- 200 g mozzarella
- 10 g só
- 10 g bors
- 1 csomag pizzatészta
- 1 köteg zöldhagyma
- 1 db paradicsom
Elkészítés:
- A csirkemell filét vékonyan kend le olívaolajjal, majd fűszerezd sóval, borssal.
- Közepes grillen közvetlenül a láng fölött süsd meg őket, de figyelj rá, hogy csak egyszer szabad megfordítani a húst. (A sokszori oda-vissza forgatással sokat veszít a hús a szaftosságából.)
- A megsült csirkemellet vágd fel apró csíkokra.
- Vágd falatnyi darabokra a zöld hagymát, a gombát, a paradicsomot és a mozzarellából is tépkedj kisebb darabokat.
- A sajton, a húson (és persze a tésztán) kívül, az összes hozzávalót tedd egy tálkába, majd locsold meg olívaolajjal. Sózd, borsozd őket és szórd rájuk a felaprított koriandert is. Ha ez megvan, tedd félre.
- Az előre csomagolt pizzatésztát kend le olívával. Egyenlően oszd el rajta a csirkét, szórd meg a zöldséges keverékkel, végül pedig jöhet a mozzarella.
- Előmelegített grillen, magas hőfokon, süsd a pizzát 5-10 percig, amíg a széle és az alja is aranybarna és ropogós lesz.
Extra tippek:
- Ha teheted, akkor a sütéshez használj pizzasütő követ. Persze, ezt is jól fel kell melegíteni a sütővel együtt.
- A feltéteket a leírtakon kívül szabadon bővítheted ízlésednek megfelelően.