Csirkés burger miso pasztával
írta: Peitli Csilla
Ez a klasszikus amerikai fogás egy különlegesen pácolt csirkemellel van megtöltve. Ha szeretnél a marhaburgeren kívül mást is kipróbálni, itt az esélyed.
Hozzávalók:
- 900 g darált csirkehús
- 200 g zsemlemorzsa
- 1 db hagyma
- 2 db tojás fehérje
- 2 ek szezámolaj
- 2 kk só
- 2 kk bors
- 50 ml miso paszta
- 1 ek barna cukor
- 1 ek almaecet
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverjük össze a darált húst a zsemlemorzsával, az apróra vágott hagymával (a még finomabb ízekért megpiríthatjuk előre a hagymát), a tojásfehérjével és 2 evőkanál szezám olajjal.
- Ízesítsük sóval és borssal, majd alaposan dolgozzuk össze az egészet.
- Készítsünk a húsból 8 pogácsát és tegyük félre hűlni, legalább 1 órára a sütés előtt.
- Közben egy kis tálkában keverjük össze a miso pasztát a barna cukorral, az almaecettel.
- A sütéshez melegítsük elő a grillt közepes hőfokra,
- Tegyük fel a húspogácsákat a grillre és oldalanként 6 perc alatt süssük készre. Félidőben fordítsuk meg egyszer.
- Sütés közben kenegessük a burgert az előre elkészített páccal.
- Zsemlébe töltve zöldségekkel és coleslaw salátával kínáljuk.