Csirkenyárs mézes, csípős szósszal
írta: Peitli Csilla
Édes, erős és az igazán bevállalósak számára gyümölcsös is lehet ez a nyárson sült. Ki lehet ugyanis egészíteni a nyársat kivivel, ami remek húspuhítóként is működik.
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 ek lime lé
- 1 ek olívaolaj
- 3 ek méz
- 1 kk só
- 1 ek erős paprika szósz
- 8 db kivi
Elkészítés:
- Keverjük össze a zúzott fokhagymákat az olajjal, a lime lével és a sóval.
- A falatnyi darabokra vágott csirkét keverjük el a páccal és tegyük hűtőbe, amíg felmelegszik a grill. Ha szeretnénk kivit is használni a recepthez, akkor a kiviket is hámozzuk meg, vágjuk legalább félbe és adjuk a csirkés páchoz, hogy együtt pihenjenek.
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
- A mézet és az erős paprika szószt keverjük össze.
- A csirkét (és a kivit) vegyük ki a pácból, húzzuk nyársra és tegyük fel a grillre.
- Időnként megforgatva süssük 10-12 percig.
- Az utolsó 5 percben kenjük le a mézes-erős mártással párszor.
- Amikor elkészült még meglocsolhatjuk egy kis lime lével!