Csirkenyárs mézes, csípős szósszal

írta: Peitli Csilla

Édes, erős és az igazán bevállalósak számára gyümölcsös is lehet ez a nyárson sült. Ki lehet ugyanis egészíteni a nyársat kivivel, ami remek húspuhítóként is működik.


Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Ofyr fatüzelésű grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek lime lé
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 ek méz
  • 1 kk só
  • 1 ek erős paprika szósz
  • 8 db kivi

Elkészítés:

  1. Keverjük össze a zúzott fokhagymákat az olajjal, a lime lével és a sóval.
  2. A falatnyi darabokra vágott csirkét keverjük el a páccal és tegyük hűtőbe, amíg felmelegszik a grill. Ha szeretnénk kivit is használni a recepthez, akkor a kiviket is hámozzuk meg, vágjuk legalább félbe és adjuk a csirkés páchoz, hogy együtt pihenjenek.
  3. A grillt melegítsük elő közepes hőfokra.
  4. A mézet és az erős paprika szószt keverjük össze.
  5. A csirkét (és a kivit) vegyük ki a pácból, húzzuk nyársra és tegyük fel a grillre.
  6. Időnként megforgatva süssük 10-12 percig.
  7. Az utolsó 5 percben kenjük le a mézes-erős mártással párszor.
  8. Amikor elkészült még meglocsolhatjuk egy kis lime lével!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.