Hozzávalók:
- 4 szelet csirkemell filé
- 1 db körte
- 3 dl vörösbor
- 10 dkg Kék penészes sajt
- 1 tk só
- 1 tk bors
- 3 db szegfűszeg
- 2 db szegfűbors
- 1 ek cukor
- 1 dl olíva olaj
Elkészítés:
- A vékony szeletekre vágott csirkemell filét sózzuk, borsozzuk.
- Bekenjük olíva olajjal és mindkét oldalát kisütjük.
- A borhoz hozzáadjuk a cukrot, szegfűszeget, szegfűborsot és 1 dl vízzel felöntve megpároljuk a szeletekre vágott körtét. ( Kb: 7-10 perc, a körte éppen csak megpárolódjon, ne essen szét). Azért annyi bort tartalékoljunk, hogy a sütés közben egy-két korty nekünk is jusson...
- A meggrillezett húsra a lecsöpögtetett körte szeletet ráhelyezzük, és megszórjuk a lereszelt kék penészes sajttal.
- Egy percre visszahelyezzük a grillsütőbe, hogy a sajt ráolvadjon a körtére.