Csirkecombok édes chilivel ízesítve
írta: Peitli Csilla
Egyszerű fűszerezésű csirkedarabok, amelyeknek mégis kellően különleges és intenzív az íze.
Hozzávalók:
- 8 db csirkecomb
- 3 ek olaj
- 4 ek koreai bbq fűszerkeverék
- 120 ml édes chiliszósz
Elkészítés:
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- A csirkecombokat vágjuk ketté és kenjük le alaposan olajjal a darabokat.
- Jöhet rá a fűszer (itt választhatunk más, kedvelt kombinációt is, a lényeg, hogy ne spóroljunk vele).
- Tegyük fel a grillre a húst 15-20 percre.
- Fordítsuk meg és jöhet újabb 10-15 perc, hogy teljesen átsüljön a hús.
- Az utolsó 5 percben kenjük le bőségesen az édes chilivel a combokat.
- Tálalás előtt pihentessük 10 percig a húst, majd rizzsel kínáljuk.