Csirke salsa verde
írta: Peitli Csilla
Ha szeretsz új ízekkel és alapanyagokkal kísérletezni, akkor próbáld ki ezt a salsa verde szószt használó receptet.
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- 1 üveg salsa verde
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- fél kk csípős pirospaprika
- fél kk őrölt kömény
- 4 szelet sajt
- 1 db jalapeno
- 1 db lila hagyma
Elkészítés:
- Egy edényben keverjünk össze 2,5 dl salsa verdét az olívaolajjal, a citrom levével.
- A csirkét vágjuk fel négy szeletre, majd tegyük bele a kapott szószba a húst, és borítsuk be vele mindenhol. Hagyjuk pihenni 20 percet.
- A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra.
- Tegyük fel a csirkét a grillre és süssük 5-6 percig, majd fordítsuk meg.
- Kenjük le egy kevéssel a maradék salsa verdéből, és süssük újabb 5-6 percig.
- Ekkor tegyünk vékonyra vágott jalapenót, aprított lila hagymát és sajtot a hús tetejére.
- Süssük zárt tető alatt még 4-5 percig, hogy megolvadjon a sajt és átsüljön a hús.