Csirke nyárs cékla humusszal

írta: Peitli Csilla

Citrusos pácban érlelt csirkenyárs a gyönyörű színű cékla humusszal tökéletes grillvacsora.


Elkészítési idő: 105 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • Humuszhoz
  • 2 db cékla
  • 1 db csicseriborsó konzerv
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek tahini
  • 2 ek citromlé
  • 1 kk citromhéj
  • fél kk őrölt kömény
  • 60 ml olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • Csirke nyárshoz
  • 8 db csirkecomb filé
  • 180 ml görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek harissa
  • 2 ek lime leve
  • 1 kk lime héja
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 2 marék koriander zöldje
  • 8 db pita
  • fél db kígyóuborka
  • 1 db fehér hagyma
  • 1 db répa
  • 1 db citrom
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
  2. A céklákat locsoljuk meg egy kevés olajjal és sózzuk be, majd csomagoljuk be őket alufóliába.
  3. Mehetnek is a grillre 40 percre sülni. Amikor elkészült vegyük le hűlni.
  4. Amíg sül a cékla, pácoljuk be a csirkét. Ehhez készítsük el a pácot: keverjük össze a joghurtot az apróra vágott koriander zölddel.
  5. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát, a lime levét és héját, a harissát és a napraforgó olajat. Keverjük ki az egészet.
  6. Végül ízesítsük sóval és borssal a pácot, majd forgassuk meg benne a falatnyi darabokra vágott csirkéket. Hagyjuk pihenni legalább 30 percig.
  7. Ezután csirkét húzzuk nyársra (6 db/nyárs) és tegyük félre.
  8. Hámozzuk meg a céklákat és tegyük egy aprítóba a humusz többi hozzávalójával együtt. Készítsünk belőlük egy sima, krémes mártogatóst.
  9. A nyársakat tegyük fel az enyhén beolajozott rácsokra és oldalanként süssük a húst 6-8 percig.
  10. Tegyük félre 5 percre pihenni a húst, amíg egy kicsit megmelegítsük a pitákat is a grillen.
  11. A csirkenyársakat a pitával, a humusszal, a vékony csíkokra vágott zöldségekkel és citromgerezdekkel tálaljuk.

+ 1. tipp: A jó tartás érdekében használhatsz dupla fém nyársat. Ezek sokkal jobban rögzítik az ételeket a helyükön, és a fém segít abban is, hogy garantáltan megsüljön belül is az étel. A még tisztább munka érdekében választhatod a grillkosár és nyárs kombinációt is, amit akár a tálaláshoz is felhasználhatsz, így a grillrácsokról rögtön az asztalra kerülhet az étel!

+ 2 tipp: A rácsok és az alapanyagok leolajozásához használj szilikon ecsetet, hogy megkönnyítsd a munkát!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.