Csirke Marengo módra Broil King Baron gázgrillem
írta: Billege Andras
A francia konyha mindenki fejében egy kulináris csodaként jelenik meg, bonyolult elkészítési módokkal és kizárólag különleges alapanyagokkal, és olyan ételekkel, amiket nagyon bonyolult elkészíteni. Ezzel szemben rengeteg ízletes laktató étellel büszkélkedhet a konyha, amiket nagyon egyszerű elkészíteni akár grillen is.
Hozzávalók:
- 4 db alsó csirkecomb
- 70 dkg gomba
- 4 db paradicsom
- 3 evőkanál sűrített paradicsom
- 70 g liszt
- 1 dl fehérbor
- 5 dl víz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors - őrölt
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 4 db tojás
Elkészítés:
A grillt felmelegítem 200 fokra és a sóval és borssal fűszerezett csirkét a grillrácson elősütöm. Ezután egy tepsiben a hagymát, fokhagymát kevés olajon megpárolom, majd hozzá adom a csirkecombokat is. Kevés liszttel meghintem, és addig pirítom, míg a liszt enyhén megbarnul. Hozzá adom a paradicsom pürét és néhány percig pirítom, mielőtt felengedem az alaplével és hozzá adom a cikkekre vágott gombát.
35-40 perc elteltével hozzá keverem a cikkekre vágott paradicsomot és további 15 percig sütöm.
Tálalásnál a ragura egy tükörtojást fektetek (melyet a grill öntöttvas lapján is megsüthetek), frissen vágott petrezselyemmel megszórom. Köretként szalmaburgonyát vagy kuszkuszt adok hozzá