Csirke fajita
írta: Peitli Csilla
A tortillába töltött csirke fajita tökéletes egy hétvégi ebédnek vagy vacsorának.
Hozzávalók:
- 2 db csirkemell
- 2 db lime
- 60 ml ananászlé
- 2 ek szójaszósz
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk kömény
- 1 kk pirospaprika
- 1 kk só
- fél kk bors
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés:
- A fokhagymát vágjuk apróra.
- Tegyük egy tálba az olívaolajat, a két lime kifacsart levét, az ananászlét, a szójaszószt, a köményt, a paprikát és a sót, borsot. Keverjük össze alaposan az egészet.
- A csirkéket vágjuk ujjnyi vastag csíkokra és adjuk a páchoz. Jól forgassuk meg benne, majd lefedve, tegyük a hűtőbe legalább fél órára.
- Melegítsük elő a grillt, amíg pihen a csirke.
- Amikor a grill meleg, tegyük fel a csirkéket a grill lapra és 10 perc alatt pirítsuk meg az egészet.
- Zöldségekkel és tejföllel töltsük tortillába.