Csípős-málnás csirkeszárnyak grillen

írta: Bácsalmási Katalin

Próbálja ki ezt a nem mindennapi ízesítésű pikáns csirkeszárny receptet, melyet a málnalekvár tesz édessé, egy kevés jalapeno pedig csípőssé. Igazi különlegesség, de elkészítése szerencsére nem igényel nagy gyakorlatot.


Elkészítési idő: 30-60 perc perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 10 db csirkeszárny
  • 1-2 db jalapeno paprika
  • 1/3 csésze málnalekvár
  • 1/3 csésze tejföl
  • 1/4 csésze limelé
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Melegítse elő kamado grilljét 175 Celsius fokra.

2. Ha szükséges tisztítsa meg a csirkeszárnyakat, vágja le a végüket.

3. Készítse el a pácot úgy, hogy egy tálban összekeveri az apróra vágott, kimagozott jalapenót, a fokhagymagerezdeket, a lime levét, a tejfölt és a málnalekvárt. Ügyeljen arra, hogy a jalapenóhoz csak kesztyűben érjen hozzá. 

4. Alaposan forgassa bele a szárnyakat a pácba, ügyeljen arra, hogy mindenhol érje őket a szósz.

5. Tegye a csirkeszárnyakat egy nyárson forgatható grillkosárba (Kamado Joe grill készülék esetén JoeTisserie grillkosárba)

6. Grillezze a csirkeszárnyakat 175 fokon 30 percig. Jó étvágyat!

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.