Csípős-málnás csirkeszárnyak grillen
írta: Bácsalmási Katalin
Próbálja ki ezt a nem mindennapi ízesítésű pikáns csirkeszárny receptet, melyet a málnalekvár tesz édessé, egy kevés jalapeno pedig csípőssé. Igazi különlegesség, de elkészítése szerencsére nem igényel nagy gyakorlatot.
Hozzávalók:
- 10 db csirkeszárny
- 1-2 db jalapeno paprika
- 1/3 csésze málnalekvár
- 1/3 csésze tejföl
- 1/4 csésze limelé
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- ízlés szerint só
Elkészítés:
1. Melegítse elő kamado grilljét 175 Celsius fokra.
2. Ha szükséges tisztítsa meg a csirkeszárnyakat, vágja le a végüket.
3. Készítse el a pácot úgy, hogy egy tálban összekeveri az apróra vágott, kimagozott jalapenót, a fokhagymagerezdeket, a lime levét, a tejfölt és a málnalekvárt. Ügyeljen arra, hogy a jalapenóhoz csak kesztyűben érjen hozzá.
4. Alaposan forgassa bele a szárnyakat a pácba, ügyeljen arra, hogy mindenhol érje őket a szósz.
5. Tegye a csirkeszárnyakat egy nyárson forgatható grillkosárba (Kamado Joe grill készülék esetén JoeTisserie grillkosárba)
6. Grillezze a csirkeszárnyakat 175 fokon 30 percig. Jó étvágyat!