Csípős, kolbászos és nagyon sajtos pizza az ízek kedvelőinek
írta: Peitli Csilla
Ha szereted az ízekben gazdag, tartalmas és csípős pizzákat, akkor ez az olasz változat neked való. A különleges hozzávalóival emlékezetes falatoknak nézel elébe!
Hozzávalók:
- 1 adag pizza tészta
- 120 ml paradicsom szósz
- 100 g csípős kolbász (nduja)
- 50 g Pecorino sajt
- 1 db burrata sajt
- 5-7 sv bazsalikom levél
- 1 ek extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
- Melegítsük elő a Bastard kamado grillt a pizza rottisserie kiegészítővel és állítsuk be 250 fokra. Ha van pizza kövünk vagy kemencénk, akkor használhatjuk azt.
- Hagyjuk felmelegedni a sütőalkalmatosságot legalább 15-20 percig.
- Közben a tésztánkat nyújtsuk ki és tegyük egy lisztezett (kukorica-, rizsdarás felületre), esetleg sütőpapírra.
- A házi vagy bolti paradicsomszószt kenjük el egyenletesen a tésztán, kihagyva egy kis karimát a pizza széleinél.
- Osszuk el a Nduja-t (puha, csípős olaszkolbász) egyenletesen a tésztán, majd reszeljünk rá a Pecorino sajtból.
- Ekkor ízlés serint sózhatjuk és borsozhatjuk, és ne felejtsük el meglocsolni egy kevés olívaolajjal.
- Egy pizzalapát segítségével tegyük fel a pizzát a grillre, majd zárt tető mellett süssük 10-15 percig.
- Amikor a sajt megolvadt és a szélek is ropogóssá váltak, akkor azonnal vegyük ki, mert a vékony tészta könnyen megéghet.
- Vágjunk egy pár percet a felvágással. Amíg várunk tegyük fel a pizzára a burrata sajtot darabokban és szórjuk meg a bazsalikom levelekkel.
- Ezután jöhet a pizza szeletelése és tálalása!