Csípős-édes sertés falatok

írta: Peitli Csilla

Ízletes nyárson sült hasaalja, amelyben az édes és csípős ízek dominálnak. Egy pohár sör mellé ideális parti étel.


Elkészítési idő: pihentetés + 30 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 1 kg sertés hasaalja
  • 1 db kínai kel
  • 2 ek juharszirup
  • 3 ek szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db piros erőspaprika
  • 2 ek rizsecet
  • 1 ek szezámolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Egy tálban keverjük össze a juharszirupot, a szójaszószt, az apróra vágott paprikát (egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz), az apróra vágott fokhagymát, a rizsecetet és a szezám olajat.
  2. A pácot ízesítsük egy kevés sóval és borssal. A paprika mennyiségét is úgy állítsuk be, hogy az ízlésünknek megfeleljen. Lehet több vagy akár kevesebb, attól is függően, hogy mennyire erős a paprikánk.
  3. A sertéshúst vágjuk fel nagyobbacska, de fontos, hogy egyforma kockákra.
  4. A húst tegyük a pácba, jól forgassuk meg, hogy mindenhol érje a lé, majd mehet pihenni. Legalább 1 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakát áll a pácban.
  5. A grillt melegítsük fel 180 fokra.
  6. A kínai kelt vágjuk fel és a vastagabb részeit húzzuk nyársra a hússal váltakozva.
  7. Amikor már elég meleg a grill, akkor tegyük fel a nyársakat sülni, és 10-12 perc alatt süssük készre.
  8. Forgassuk gyakran, hogy a hús egyenletesen süljön és a kínai kel is szépen megpiruljon.
  9. A grillről levéve tálalhatjuk is a nyársakat, esetleg egy kevés felkarikázott paprikával megszórva.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.