Csípős bbq szósz házilag
írta: Peitli Csilla
A házi, csípős bbq szósszal a bárány, a sertés és a csirke is nagyon finom. Ráadásul megvan az az előnye, hogy fűszerei ízlés szerint változtathatóak.
Hozzávalók:
- 1 db hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 400 ml ketchup
- 120 g barna cukor
- 120 ml almaecet
- 60 ml méz
- 3 ek csípős paprika szósz
- 1 ek Worcestershire szósz
- fél kk só
Elkészítés:
- A szósz elkészítését a hagymák pirításával kezdjük.
- Serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát 3-4 perc alatt.
- Ezután adjuk hozzá a nedves és száraz hozzávalókat egyaránt és alaposan kavarjuk össze.
- A csípősség egyéni ízlés szerint variálható, a 3 evőkanál már kellemesen csíp, de ha valaki igazán ütőset szeretne, emelheti az adagot.
- A szószt forraljuk fel, majd sűrítsük 5-10 percig, hogy az ízek minél jobban összeérjenek.
- A grillről levéve azonnal felhasználhatjuk, de hűtőben sokáig el is áll.