Cowboy steak zöldségekkel

írta: Peitli Csilla

Krémes krumpli, pirított brokkoli és omlós, szaftos steak, amit egyenesen a csontról ehetsz le. Fejedelmi ebéd a türelmeseknek!


Elkészítési idő: 70 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill, Kamado grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 2 db csontos rib eye steak
  • 1 ek olívaolaj
  • 450 g brokkoli
  • 4 db krumpli
  • 110 g krémsajt
  • 80 g tejföl
  • 170 g sajt
  • 2 szál újhagyma
  • 1 kk erős paprika szósz
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra. Készítsünk elő egy részt a direkt és egy részt az indirekt grillezéshez is.
  2. A burgonyákat csomagoljuk be egyesével alufóliába és amikor meleg a grill tegyük fel az indirekt zónába és süssük legalább 1 órát.
  3. A krémsajtot, a reszelt sajtot, a tejfölt, az apróra vágott hagymát és a csípős paprika szószt keverjük össze egy kisebb tálkában. Sózzuk, borsozzuk és tegyük félre felhasználásig.
  4. A brokkolit kenjük le az olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük fel egészben a grillre a direkt zónába.
  5. 10-12 perces grillezés alatt időnként forgassuk meg, hogy mindenhol egyenletesen süljön. Amikor elkészült szedjük vagy vágjuk rózsáira.
  6. A steaket sózzuk, borsozzuk és tegyük fel a direkt zónába. Lefedés nélkül süssük 8-10 percig, amíg megbarnul. Lehetőleg csak egyszer fordítsuk meg.
  7. Ezután tegyük át a húst az indirekt zónába és süssük további 14-16 percig, ha medium-rare-t szeretnénk.
  8. 5 perc pihentetés után vágjuk fel a húst.
  9. Amikor a krumplik megpuhultak, vegyük le őket a grillről. Óvatosan nyissuk ki a csomagokat a gőz miatt.
  10. Sózzuk, borsozzuk a krumplit, majd vágjuk be középen vagy vágjuk négybe.
  11. Halmozzunk a krumplira a sajtos keverékből, tegyük mellé a brokkolit és a húst. Felszolgálásra kész is az ebéd.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.