Cowboy steak zöldségekkel
írta: Peitli Csilla
Krémes krumpli, pirított brokkoli és omlós, szaftos steak, amit egyenesen a csontról ehetsz le. Fejedelmi ebéd a türelmeseknek!
Hozzávalók:
- 2 db csontos rib eye steak
- 1 ek olívaolaj
- 450 g brokkoli
- 4 db krumpli
- 110 g krémsajt
- 80 g tejföl
- 170 g sajt
- 2 szál újhagyma
- 1 kk erős paprika szósz
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes hőfokra. Készítsünk elő egy részt a direkt és egy részt az indirekt grillezéshez is.
- A burgonyákat csomagoljuk be egyesével alufóliába és amikor meleg a grill tegyük fel az indirekt zónába és süssük legalább 1 órát.
- A krémsajtot, a reszelt sajtot, a tejfölt, az apróra vágott hagymát és a csípős paprika szószt keverjük össze egy kisebb tálkában. Sózzuk, borsozzuk és tegyük félre felhasználásig.
- A brokkolit kenjük le az olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk, majd tegyük fel egészben a grillre a direkt zónába.
- 10-12 perces grillezés alatt időnként forgassuk meg, hogy mindenhol egyenletesen süljön. Amikor elkészült szedjük vagy vágjuk rózsáira.
- A steaket sózzuk, borsozzuk és tegyük fel a direkt zónába. Lefedés nélkül süssük 8-10 percig, amíg megbarnul. Lehetőleg csak egyszer fordítsuk meg.
- Ezután tegyük át a húst az indirekt zónába és süssük további 14-16 percig, ha medium-rare-t szeretnénk.
- 5 perc pihentetés után vágjuk fel a húst.
- Amikor a krumplik megpuhultak, vegyük le őket a grillről. Óvatosan nyissuk ki a csomagokat a gőz miatt.
- Sózzuk, borsozzuk a krumplit, majd vágjuk be középen vagy vágjuk négybe.
- Halmozzunk a krumplira a sajtos keverékből, tegyük mellé a brokkolit és a húst. Felszolgálásra kész is az ebéd.