Citrusos pácban érlelt marhanyárs
írta: Peitli Csilla
Ízletes marhanyárs friss zöldségekkel és citrusos páccal.
Hozzávalók:
- 500 g marhahús
- 180 ml narancslé
- 60 ml limelé
- 60 ml szójaszósz
- 2 kk őrölt kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db narancs héja
- 1 db lime héja
- fél kk só
- negyed kk bors
- 2 db kaliforniai paprika
- 2 db cukkini
- 2 db hagyma
- 200 g koktél paradicsom
Elkészítés:
- A marhahúst vágjuk 2-3 cm-es kockákra.
- A narancslét, a limelét és a citrusok héját keverjük össze a szójaszósszal, a köménnyel, a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal.
- Az így elkészített pácba tegyük bele a marhahúst és az ugyancsak falatnyi darabokra vágott zöldségeket.
- Zárt fedő alatt pácoljuk az egészet legalább 4 órát.
- Amikor kezdjük a sütést, melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A húst vegyük ki a hűtőből és húzzuk felváltva nyársra a zöldségekkel.
- Pihentessük a nyársakat, amíg felmelegszik a grill.
- Végül tegyük fel a nyársakat a forró rácsokra és süssük őket 8 percig, 2 percenként forgatva rajtuk egyet.
- Amikor a hús eléri a kívánt állagot, már le is vehetjük a tálaláshoz.