Citromos sertés szelet
írta: Peitli Csilla
Egy könnyed citromos máz teszi izgalmassá a sertéshúst. Grillen zöldségkörettel tökéletes egy frissítő vacsorának.
Hozzávalók:
- 6 db sertészelet csonttal
- 60 ml citromlé
- 180 ml szójaszósz
- 1 ek chili szósz
- 1 ek barna cukor
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
- A fokhagymát aprítsuk fel majd adjuk hozzá a szójaszószhoz. Ezt keverjük el a citromlével, a chili szósszal és a barna cukorral.
- A pácból vegyünk ki egy keveset és tegyük félre.
- A többit öntsük egy zárható zacskóba.
- Tegyük bele a hússzeleteket a pácba, zárjuk le és hűtőben pihentessük minél tovább. Akár egy éjszakán keresztül is.
- A pihentetés végén, vegyük ki a húst és csöpögtessük le.
- A grillt melegítsük elő közepes hőfokra és oldalanként 6-8 perc alatt süssük készre a húst.
- Időnként kenjük le a félretett páccal, hogy még ízesebb legyen.
- A grillről levéve, pihentessük 5 perc tálalás előtt.