Citromos pác csirkéhez

írta: Peitli Csilla

Percek alatt összedobható ez az egyszerű pác, amiben mindig tudjuk, hogy mi található. Csirkéhez kiváló választás. Allergiásoknak és tudatos fogyasztóknak is ajánlott ez az egyszerű, házi pác.


Elkészítési idő: 10 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill, Faszenes grill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 65 ml olaj
  • 3 ek citrom lé
  • 3 ek szójaszósz
  • 2 ek balzsamecet
  • 60 g barna cukor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 kk só
  • 1 kk bors
  • 1 ek Worcestershire szósz

Elkészítés:

  1. A fokhagymát aprítsuk fel minél kisebbre. Akár zúzhatjuk is.
  2. Egy kisebb tálba téve, keverjük el az összes hozzávalót, amíg a cukor fel nem olvad.
  3. Ezután felhasználásig tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
  4. Akár egy nappal a sütés előtt is elkészíthető. Ebben az esetben a kívánt méretűre és formára vágott húst vonjuk be a citromos, fokhagymás páccal és tegyük a hűtőbe letakarva. A sütés előtt legalább fél órával tegyük ki szobahőmérsékletre a pácolt csirkét, hogy legyen ideje kicsit felmelegedni.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.