Citromos pác csirkéhez
írta: Peitli Csilla
Percek alatt összedobható ez az egyszerű pác, amiben mindig tudjuk, hogy mi található. Csirkéhez kiváló választás. Allergiásoknak és tudatos fogyasztóknak is ajánlott ez az egyszerű, házi pác.
Hozzávalók:
- 65 ml olaj
- 3 ek citrom lé
- 3 ek szójaszósz
- 2 ek balzsamecet
- 60 g barna cukor
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 kk só
- 1 kk bors
- 1 ek Worcestershire szósz
Elkészítés:
- A fokhagymát aprítsuk fel minél kisebbre. Akár zúzhatjuk is.
- Egy kisebb tálba téve, keverjük el az összes hozzávalót, amíg a cukor fel nem olvad.
- Ezután felhasználásig tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
- Akár egy nappal a sütés előtt is elkészíthető. Ebben az esetben a kívánt méretűre és formára vágott húst vonjuk be a citromos, fokhagymás páccal és tegyük a hűtőbe letakarva. A sütés előtt legalább fél órával tegyük ki szobahőmérsékletre a pácolt csirkét, hogy legyen ideje kicsit felmelegedni.