Citromos gomba fokhagymával
írta: Peitli Csilla
Egyszerű gombás köret, amiben jól érvényesül a fokhagyma és a citrom is.
Hozzávalók:
- 500 g barna csiperke
- 30 ml citromlé
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 ek friss petrezselyem
- 2 ek olívaolaj
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
- Melegítsük elő a grillt közepes/magas hőfokra.
- A fokhagymákat aprítsuk fel és keverjük össze a citromlével, az olajjal, a borssal és az aprított petrezselyemmel.
- Ebbe a pácba forgassuk bele a megtisztított (félbevágott vagy tönkjétől megszabadított) gombát.
- Egy grillkosárban vagy nyársra húzva tegyük fel a gombákat a grillre.
- Időnként mozgatva, hogy mindenhol szépen átsülhessenek, grillezzük őket 10 percig.
- A maradék páccal meglocsolva azonnal tálalhatjuk önmagába előételnek vagy hús mellé köretnek.
+ 1. Ha lehet használjunk kisebb és nagyjából egyforma méretű gombákat!