Citromos, fokhagymás grillezett gomba

írta: Peitli Csilla

A gombát is érdemes bátran fűszerezni, mert a grillezett csiperke elbírja. A végeredmény kellemes meglepetés lesz.


Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi fok Nehézségi fok: Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok Nehézségi fok
Eszköz: Gázgrill,
A recept 0 embernek tetszett.

Tetszik a recept

A receptet 0 ember készítette el.

Elkészítettem

Hozzávalók:

  • 450 g csiperke
  • 60 ml citromlé
  • 3 ek petrezselyem
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 g bors

Elkészítés:

  1. A fokhagymát és a petrezselymet aprítsuk fel, majd keverjük össze az olajjal, a citromlével és a borssal.
  2. Ebbe a mártásba forgassuk bele a megtisztított gombákat.
  3. A grillt melegítsük elő közepes/magas hőfokra és erre tegyük fel a gombákat sülni.
  4. Oldalanként 5-7 perc alatt süssük készre, időnként megkenve a maradék mártással.

Címkék:

Kérünk, hogy az optimális felhasználói élmény érdekében fogadd el a sütiket.